5 gode råd til at indrette din hjemmearbejdsplads

5 gode råd til at indrette din hjemmearbejdsplads
16. marts 2020 Annika Mørck

I denne tid er rigtig mange blevet hjemsendt og skal derfor vende sig til at arbejde under nogle andre forhold end de plejer.
Her får du 5 gode råd til at indrette din hjemmearbejdsplads, så du kan få styr på de fysiske rammer og få det bedste ud af den kommende tid.

1. Sæt dig godt til rette

Først og fremmest er det vigtigt at du sætter dig godt til rette.
Har du ikke et decideret kontor eller skrivebord, så sæt dig ved spisebordet, så du kan få computeren op i en passende højde.
Dernæst skal du finde en behagelig stol, som du kan holde ud og sidde på i lang tid, uden at få ondt i ryggen eller nakken.

Luk døren til det rum du sidder i, så du mindsker distraktioner fra resten af huset/lejligheden og sørg for at du har de ting du skal bruge omkring dig, så du ikke hele tiden skal forlade “dit kontor” for at hente ting og sager.

2. Stay organized

Det kan være svært at opretholde den samme fokus, når man arbejder hjemmefra. Der er så mange overspringshandlinger man kan give sig i kast med og pludselig har man brugt en hel dag på at ordne vasketøj, se serier eller rydde ud i klædeskabet.

Så sørg for at du får lavet en plan for din dag, at du kommer op i ordentlig tid og for sat dig ved din arbejdsstation.
Brug gerne en fysisk kalender eller tavle til at holde styr på møder og aftaler, og sørg for der er ryddet op på bordet, så det ser klart og indbydende ud.

3. Gør det hyggeligt

At arbejde hjemmefra kræver stor selvdisciplin, så sørg for at indrette din arbejdsstation, så det bliver et behageligt sted at være.
Gør det hyggeligt med stearinlys, en god kop kaffe eller en lækker plaid, så du ikke bliver fristet til at rykke over på sofaen, når trætheden melder sig.

Det kan også være en god idé at hænge/sætte nogle billeder frem af ting som inspirerer dig og gør dig glad (uanset om det er din familie, et citat eller noget helt tredje).
Og har du møder, som du ikke fysisk kan deltage i, så benyt videochat, for stadig at få følelsen af at du ikke sidder helt alene hele dagen.

4. Tilføj noget grønt

Planter renser ikke bare luften, det er også bevist at de får os til at slappe af.
Så gør dig selv en tjeneste og tilføj nogle planter og blomster omkring dig når du arbejder.
De er ikke kun til pynt, men kan faktisk forhøje din produktivitet og øge dit humør.

5. Lad lyset komme ind

Placer din arbejdsstation tæt ved et vindue og lad lyset strømme ind og give dig energi.
Sørg også for at åbne vinduerne med jævne mellemrum, så du får noget frisk luft ind.
Har du tid i løbet af dagen, så gå, cykel eller løb dig en lille tur, så du kan komme tilbage til arbejdet med fornyet energi.

Forsæt inspirationen

Vil du have endnu mere inspiration til hvordan du kan indrette din hjemmearbejdsplads? Så følg vores Pinterest board, som løbende bliver opdateret med nye gode idéer.

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*